Aardappelgroenteröstitimbaaltjes
We zaten in De Maathoeve te smullen van een driegangenmaaltijd. Alle ingrediënten vers van het land en alles speciaal voor ons gemaakt. Pure verwennerij.
De kok kwam het trots aan tafel vertellen. “Vandaag heb ik aardappelgroenteröstitimbaaltjes voor jullie gemaakt.” Ik vroeg haar het nog eens te herhalen. “Aardappelgroenteröstitimbaaltjes.”
Wow!
Mooi woord!
Mijn vriendin naast me vond dat ook. Ik zag haar tellen. “Aard-ap-pel-groen-te-rös-ti-tim-baal-tjes. Tien lettergrepen.” Ze spaart woorden van meer dan negen lettergrepen, dus ze had er een bij. Ze was er blij mee.
Heerlijk recept
Ik zette zo’n parmantig timbaaltje op mijn bord en sneed er een stukje af. Zo’n mooi woord moest toch ook wel lekker smaken.
En dat deed het.
Wat een heerlijk aardappelgroenteröstitimbaaltje.
Zo. Nu heb ik het woord vaak genoeg geschreven. Tijd voor het recept. Niet met alle details, want dat is het geheim van de kok.
-
Rasp wat rauwe aardappelen vers van het land.
-
Maak de groente schoon: broccoli, wortel, boontjes, paprika.
-
Doe er eieren doorheen en wat aardappelkruiden.
-
Meng het geheel goed door elkaar.
-
Vul een muffinbakplaat met het mengsel.
-
Zet de plaat drie kwartier tot een uur in de oven op 125 °C.