• 06-51602072
  • info@taaluilen.nl

Schrijfcursussen

Als organisatie heb je er dagelijks mee te maken. Het schrijven van teksten. Een email, memo of blog. Maar ook een social bericht, vacaturetekst of offerte komt eens in de zoveel tijd voorbij. Vinden jij en je collega’s schrijven lastig? Willen jullie teksten niet echt vlotten? Of kan er wel een portie peper over jullie teksten? Helpen wij je toch met  een van onze schrijfcursussen?

Meer weten?

Over hoe je rake teksten schrijft voor je doelgroep?

Sjaak afhaak

Je hebt een vraag aan je lezer. Of wil graag iets vertellen. Duidelijk maken. Het maakt niet uit … maar je wil iets van je doelgroep. Wel zo makkelijk dat jouw lezer ook écht aan je stuk tekst begint. En sterker nog, blijft doorlezen. Én dat laatste. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want jouw lezer heeft geen boodschap aan je boodschap. Die is te druk. Of heeft geen zin om aan jouw lange verhaal te beginnen. Veel teksten zijn lang. Vol met vaktaal. En zijn geschreven vanuit jou. Dus het afhaakgehalte? Die is hoog.

1000x800_0009_IMG_4126 kopiëren

Schrijven is praten op papier

Wij leren je aantrekkelijk schrijven voor je doelgroep. Zo’n tekst waar je lezer gelijk aan begint. Niet kan stoppen zelfs. Hoe? Met onze interactieve schrijfcursussen. Samen met jou en je collega’s. En wie denkt dat schrijven moeilijk is heeft het mis. Schrijven is praten op papier. Iedereen kan praten, dus ook schrijven. Dát is ons motto. Wij garanderen je een schrijftraining waar jij en je collega’s anders én beter gaan leren schrijven. En weet je … je gaat het nog leuk vinden ook.

Tone of voice

Een tekst moet bij je organisatie passen. Moet ’t zelfde karakter hebben waar jij en je team voor staan. En voor gaan. Daarom bespreken we tijdens iedere schrijftraining samen met jou (en je team) de tone of voice. Met verschillende tekstjes bekijken we welke tone of voice ’t beste past. En waar jij en je team je goed bij voelen. Dat is dé basis voor het schrijven van jullie toekomstige teksten. Teksten waar je organisatie zich echt mee kan identificeren.

Onze schrijftrainingen

Ieder communicatiemiddel vraagt om een andere manier van schrijven. Daarom kun je kiezen voor schrijfcursussen waar jij en je collega’s graag de aandacht op willen leggen. En weet je wat het leuke is? Binnen één dagdeel gaan jij en je collega’s al anders schrijven.

Je bent druk. Snappen we. Daarom speciaal voor jou een schrijfworkshop onder het genot van een broodje. Even snel naar jullie eigen teksten kijken. Tijdens de lunch bijvoorbeeld. Kort, krachtig en knapperig.

Heb je er soms ook schoon genoeg van? Die teksten die je dagelijks om de oren vliegen. Je begint er niet eens aan want de titel is al saai. Laat staan al die lange zinnen. Dit kan anders. Schrijf teksten die je lezer inspireren en echt iets over jou of je bedrijf vertellen. Zo een waarbij de lezer niet kan stoppen. Geprikkeld to the max.

Ken je ze? De clichés uit de vacatureteksten. ‘Geen 9 tot 5 mentaliteit.’ ‘Flexibel’, ‘spin in het web’. Krijg je al jeuk? Wij leren jou teksten te schrijven die triggeren. De lezer heeft geen andere keus dan zo snel mogelijk naar die solliciteerbutton te gaan. Toon lef én schrijf anders.

Deze lefhebbers hebben wij al blij gemaakt met een schrijftraining

“De vacaturetrainingen van Taaluilen zijn niet alleen ontzettend goed, maar het is ook erg gezellig met veel humor. Onze communicatie-afdeling bestaat uit allemaal oud-recruiters, maar we zijn al na de eerste training helemaal anders gaan schrijven. Je zag het aantal sollicitanten stijgen en we kregen het ook terug van hen. Echt een aanrader dus.”
Christy Prins | Carintreggeland
“We hadden met spoed een directiesecretaresse nodig. Daarom haakten we Taaluilen aan. Binnen twee weken hadden we 95 (!) sollicitanten binnen. Meer dan de helft sloot perfect aan. Daarop hebben we een ‘event’ kunnen organiseren en een collega aangenomen. Daarop lieten we de vacature pedagogisch medewerker herschrijven. Die zijn erg schaars. Toch vloeiden de reacties binnen en hebben we nu twee collega’s aangenomen.”
Silvia Nikamp | Kinderopvang ’t Schoapie
“We hadden de vacature manager IC een half jaar online staan en slechts 1 sollicitant, die niet aansloot. We lieten Taaluilen de tekst herschrijven en kregen veel praktische tips. Uiteindelijk hadden we zelfs keuze uit kandidaten en hebben we binnen een paar weken een nieuwe collega aangenomen.”
Wouter van de Streek | Isala Zwolle
"Taaluilen heeft een bruisende sfeerimpressie gemaakt. Zeer professionele voorbereiding en relaxte sfeer tijdens opnames. "
Ellen IJsseldijk | SKBG
"Deze workshop was een feestje voor alle aanwezigen en heeft zeker bijgedragen aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, die met meer vaardigheden en kennis van een aantal basisprincipes van vloggen naar huis gingen."
Sylvia Goossens | Stichting Carmelcollege
"‘Doorlezen of afhaken’, was de titel van de schrijftraining die Taaluilen voor Teamwork verzorgde. Die leverde een hoge tevredenheidsscore op en heel positieve reacties van onze cursisten. Een daarvan was ‘Inspirerend, grappig, gezellig, goede tips’. Dit vat de kwaliteiten van Taaluilen wat ons betreft prima samen."
Tony en Marcel | Teamwork
communicatievelingen-met-oog-voor-rake-communicatie.

Zijn jij en je collega’s klaar?

Om anders te gaan leren schrijven? Je doelgroep prikkelen. Met lef. Gaaf! Wij helpen je graag.

Scroll naar boven